Pernah gumantung ka batur. - Anonim


Dina kahirupan, urang nyalira nyalira sareng nyalira. Salaku kahirupan hasil, urang seueur hubungan. Seueur diantara aranjeunna anu berharga pisan pikeun urang sahingga janten ayana hubungan tetep. Tapi kedahna henteu aya anu penting dina kahirupan, yén urang ngandelkeun batur supaya urang henteu tiasa ngandelkeun diri. 

Know always, that we are our biggest support. No matter who leaves us, we will not feel helpless, if we make ourselves capable of facing anything that comes our way. To achieve this, we need to build mental strength.

Urang kedah mental tiasa ngahadiran naon waé sareng unggal masalah anu datang ku cara urang. Urang ogé kedah cocog sacara fisik pikeun ngalangkungan masalah ieu. Ku kituna, urang kedah indulge jaga diri. Ieu henteu sami pikeun janten egois, tapi jaga diri penting pisan pikeun kamekaran jalma.

Nalika anjeun langkung gumantung kana hiji jalma, anjeun condong nganggap yén jalma éta bakal ngurus masalah anjeun. Tapi kusabab alesan naon waé, jalma anu sanés kitu, caket, moal tiasa tetep kana jangji na. Upami urang henteu siap pikeun kaayaan sapertos kitu, maka urang bakal mendakanana sesah pisan pikeun diréaksikeun, sumawona waé anu ngalakukeun.

sponsor

Ku sabab eta, sok disarankan yén henteu gumantung ka batur. Upami urang ngaraos yén urang henteu gaduh kaahlian tinangtu anu ngajaga urang tina ngalakukeun hiji hal, maka henteu nampi kakurangan kaahlian salaku eleh, urang kedah ngusahakeun ngamekarkeun kaahlian éta. Ieu bakal ngabantosan urang pikeun ningkatkeun ka diri urang salaku jalma sareng ngalengkepan urang janten langkung mandiri.

Anjeun Dupi ogé kawas