Manusa peryogi kasusah dina kahirupan sabab diperyogikeun pikeun mikaresep kasuksesan. - APJ Abdul Kalam


Urang, manusa boga kacenderungan dibuang kabagjaan. Upami kabagjaan tetep cukup lila, kami ngira yén éta cara hirup. Harepan kami ningkat sareng urang ngaraos yén éta normal. Kami nyandak hal-hal anu dipasihkeun sareng henteu nilaenanana sapertos anu urang gaduh nalika kami henteu gaduh.

Tapi urang henteu tiasa dianggo ku cara kieu. Urang kedah sadar naon anu urang atos janten ngahatur nuhun pisan. Naon waé anu urang gaduh kaleuleuwihan, urang kedah nyumbang ka batur anu peryogi pisan. Hal ieu bakal ngabantosan masarakat tumuh sareng makmur tanpa nyiptakeun anu henteu jelas lebar antara anu mikaresep hirup anu hadé sareng jalma anu henteu kabiasaan.

Nalika kasusah nyerang urang, urang nyarios badami badé sadar kana waktos anu saé anu urang parantos péngkolan. Kami henteu pernah terang iraha bencana ditarajang. Janten, urang kedah bersyukur pikeun unggal momen anu saé.

Nalika ngadangu kasusah, kami ngartos nilai anu leres tina sagala anu dicandak ku urang. Nalika waktos-waktos susah lulus sareng urang ningali deui waktos anu saé, maka urang langkung resep deui. Hal éta kusabab urang terang kumaha urang sono pisan atanapi kumaha hak istimewa anu kami lereskeun yén urang tiasa nampi kasuksésan anu ayeuna urang ningali ayeuna.

sponsor

Salami waktos susah, urang kaleungitan harepan tapi nalika urang kaluar ti éta, urang ngartos nilai naon anu urang kantos nganjang pisan, langkung seueur deui. Ku sabab kitu, duanana sesah, ogé waktos anu bagja, ngabantosan urang bentukna kana jalmi-jalmi anu urang janten antukna.

Anjeun Dupi ogé kawas